Off Course Jr Match Play

Off Course JR Match Play 2017

Då var det dags att anmäla sig till en av säsongens roligaste tävlingar!
De två senaste åren har vi tillsammans med Martin Franzén och Off Course arrangerat en matchstege över säsongen. Markus Davidsson har vunnit båda åren, imponerande!

Första omgången spelas gemensamt 20 maj och nu är det dags att anmäla dig!
För er som är med arrangeras en extra rolig happening i samband med en resa ner till Nordea Masters på Barsebäck lördag den 3 juni. Alla som deltar får dessutom poäng i TaylorMade Order of Merit.

ANMÄL DIG HÄR senast den 13 maj.

Matchstegen arrangeras i en gemensam klass för killar och tjejer som är medlemmar i Halmstad GK, födda 1999 eller senare med hcp 36 eller bättre.

Omgång 1 spelas den 20 maj med första start kl. 09.00 fram till 12.00. För att delta i tävlingen måste man kunna spela detta datum. Därefter spelas matcherna enligt schema och nedanstående regler.

Startavgiften är 100kr och betalas på plats till tävlingsledningen den 20 maj (kontant eller med kort i receptionen). Alla deltagare är garanterade minst två matcher då vi har en ”Vinnarstege” och en ”Förlorarstege”.

Regler för matchstegen
Ansvaret för att matchen spelas ligger på båda spelarna, de kontaktar varandra (se telefonnummer på matchstegen) och spelaren med högst hcp väljer om man ska spela Norra eller Södra banan. Om en spelare inte lyckas få kontakt med sin motståndare eller om spelarna inte kommer överens om ett speldatum före sista tillåtna datum, skall detta meddelas tävlingsledningen, Henrik Staff, som kan ge dispens för att flytta speldagen in i nästa period, dock max 2 dagar.

Om en spelare inte får kontakt med sin motståndare skall detta meddelas tävlingsledningen senast 3 dagar före sista speldatum. Om varken spelaren eller tävlingsledningen lyckas få tag i motståndaren 2 dagar före sista speldatum för respektive matchomgång, kommer motståndaren att diskvalificeras

Om en match inte spelas eller inte rapporteras som spelad innan sista speldag, lottas en vinnare i matchen av tävlingsledningen.

Rapportering av resultatet
Efter varje spelad match åligger det vinnaren i matchen att notera resultatet på matchstegen på juniortavlan. Här kan du även se vem du möter och ta del av övriga matcher. Vid WO blir resultatet 1-0.

Hcp-regler
Spelarna erhåller slag efter slopen som vanligt sedan tar man skillnaden mellan spelarnas erhållna slag och fördelar slagen efter banans index 1 och uppåt.

Särspel
Om det är lika efter 18 spelade hål spelas särspel på samma banan från hål 1 och framåt för att skilja spelarna åt. Även i särspel används samma fördelning av erhållna slag. Innan ni går ut och spelar särspel så kontaktar ni receptionen för att se när ni kan starta.

ANMÄL DIG HÄR senast den 13 maj.

Mvh
Henrik Staff

Halmstad Golfklubb, 302 73 Halmstad henrik.staff@hgk.se / 0708-584154