KORVEN BÖRJADE I STRÅLANDE SOL

I vad som kan betecknas som ett idealt golfväder startade igår den traditionsrika tävlingen med 18 håls poängbogey på Södra banan. Det kom hela 128 st. till start. Banan var som vanligt i absolut bästa skick – vi skickar vårt tack till greenkeeper och hans personal.

Resultaten var i sig inte heller helt dåliga, hela 24 st. gick på eller inom ramen för sin HCP.

Vinnare av 1: a Korven 2017 blev Ulf Svensson 38 poäng, därefter följer Anders Torstensson, Sven-Arne Johansson båda 38 poäng men med sämre avslutning och SHCP. Fem man på 36 poäng Urban Jansson, Bengt Svensson, N.G. Jakobsson och Bengt Andersson.

Våra resultat sträcker sig från 38 p till 19 p, för pris krävdes 34 poäng och 20 i SHCP.

Som vanligt finns det varje gång ett gediget prisbord. Allt från korv till andra ”bra att ha grejor”. Vi har några nyheter blanda annat keps från Golfshopen, kreditkorthållare och paraply från SEB, BMW-golfkit från Bendts Bil. Vi tackar alla våra sponsorer för de fina priserna. Priset till Sven Nordströms minne har nu utökats med klubben slips som har skänkts av vår ordförande Rikard Hanson.

Vinsterna finnas att hämta i receptionen på Klubben!

Hoppas att alla Ni som deltar i Korven vet om att Ni nu i år även tävlar om en Club Blazer från Carlanders, det gäller alltså att delta under hela säsongen och vinna ”BästeKorvare”.

Alla gamla såväl som nya hälsas hjärtligt välkomna till nästa omgång, den 22/5 på Norra banan. Då kör vi än en gång poängbogey. Prinskorven 9 hål Poängbogey Södra Banan.

Kom ihåg: Fyll i era scorekort med namn, HCP, tee och efter rundan justera era HCP!

Resultat för omgången finns i herrarnas omklädningsrum samt på klubbens hemsida.www.hgk.se/se/tavling/senior/omgangens-resultat

Den 8: a maj tjuvstartade vi annars året med ett möte i år med en mycket hårt satsande och intressant berättande Sofia Grönberg Whitmore.

Följ gärna hennes väg till US Senior Ladies Open i Chicago på bloggen www.myroadtochicago.se. Vi var cirka ett 60-tal som kom till träffen .

Vi presenterade även lite statisktik från det gånga året. Birdiekung för året 2017 blev Jan af Kleen, denna information återfinns under adressen: www.hgk.se/se/tavling/senior/statistik-for-sasongen

Klicka på filen - Sammanställning korven birdies 2017

KORVKOMMITTÉN