Korven: Säsong 78 Omgång 12

Igår spelades årets sista KORVEN på Södra banan och vi var 97 st. som deltog i den lottade tävlingen med gemensam start.

Vädret var som hela denna Korvsäsong helt formidabelt kanske något för varmt för vissa av oss.

Banan påminde i mycket på de banor vi sett i Golf-tv under de senaste veckorna – torrt och med en oändlig rull - vilket gör att vårt spel testas på ett sett som vi inte är vana vid. Banpersonalen hade som vanligt ställt en helt suverän bana till vår rådighet och vi vill från kommittén framför vårt stora tack till dessa ”men on green” för hela säsongens arbete.

För tolfte gången i år fick vi ny vinnare. Omgången vanns av Lars G Sköld, tät följd av Per-Anders Bendt, båda 67 slag och där SHCP skiljer. Ytterligare 10 man gick under sin HCP nämligen, Hans Bergelin, Sven-Erik Larsson, Stefan Ågren, Lars Sjöö, Christer Johansson, Bengt Wernersson, Gert Gezelius, Rolf Stigson, Jan Johansson och Stefan Holmgren.
Vi gratulerar till de fina resultaten!

Våra resultat sträcker sig från 67 till 97 slag. För att vinna något pris krävdes 73 slag och 12 SHCP.

Bra resultat och i ett i övrigt mycket bra år för KORVEN.

Här är lite siffror 215 spelare varav 40 ”nya” har deltagit under året. Vi har varit i snitt 116,6 per omgång baserat på 1399 starter.

Senare på kvällen hade vi vår årliga KORVMIDDAG, vi var 116 st. som kom till denna traditionsrika sammankomst. Sveriges bästa golfrestaurang bjöd på en mycket välsmakande och uppskattad meny, som är samma för 78:e året i rad; Landgång, Gubbröra, Oxbringa m. rotmos och glass m. varma hallon och till detta serverades lämpliga drycker.

Vinnare i den under säsongs pågående tävlingen ”Bäste Korvgolfare” och bärare av Carlanders Keps, med i år ett presentkort, blev i år Anders Torstensson på 159 platspoäng. Därefter kom Sven-Arne Johansson, Urban Jansson och Bengt Svensson.  Anders fick också motta en tavla av Olle Motin. Priset från Carlanders utdelades av på plats av Claes Ziegler, som är sponsor av priset.

Resultat för omgången finns i herrarnas omklädningsrum samt på klubbens hemsida.
www.hgk.se/se/tavling/senior/omgangens-resultat

Under denna flik finns också ”KORVEN_RESULTATLISTA_SAMTLIGA _PLACERING 2018_12.

Det finns även en list på Bäste Korvare.
www.hgk.se/se/tavling/senior/baste-korvgolfare

Här kan man även läsa om KORVENS HISTORIK, SPONSORER etc.

KORVEN vill även passa på att tacka våra fantastiska sponsorer, Be-Chark, Bil Månssons, JM:s Chark, Pärsons, Anticimex, Cirkel K Sannarp, Pio Matsalar, Krönleins, Östras Bröd, Färgab, Skandia, Maxi ICA Flygstaden, Korvpojkarna, Hotel Tylösand, DUNI, Bendt Bil, ICA Söndrum, Tylösands GolfShop, SEB, och Swedbank samt Carlanders för Club blazer och Happy för trycksak, alla som gör det möjligt att genomföra dessa tävlingar med det fina prisbordet varje gång.

Vi hälsar alla, nya som gamla, deltagare välkomna nästa år, till den 79:e Korvsäsongen!

Ni lär kunna läsa om Korven i något av kommande numren av Svensk Golf, de gjorde nämligen ett reportage om vår tävling under dagen och under kvällens middag!

Vi påminner om att ni måste uppdatera er HCP i ”Min Golf” för gårdagens tävling på samma sätt som tidigare.
/KORVKOMMITTÈN