Nedslagsmärken, golfvett & säker golf

Säsongen har precis börjat och det är härligt att se alla golfsugna på Södra banan. Jag vill påminna om några viktiga aspekter av golfspel som gör att vi alla får trevligare golfrundor på Halmstad Golfklubb

• Laga alltid minst två nedslagsmärken per green. Även om du inte hittar ditt eget märke så använd din greenlagare för att reparera greenytan för minst två andra nedslagsmärken.

• En uppslagen torv har svårt att återhämta sig om den inte läggs tillbaka. Efter att du lagt tillbaka torven tryck till med foten så har gräset större chans att läka

• Efter ett bunkerbesök så ska krattan användas för mest rättvisa förhållanden för alla som spelar banan. Efter att krattan har använts så ska den läggas i hålets spelriktning.

• Golfvagnar dras ej mellan bunker och green utan transport sker runt greenområdet. Självklart ska de inte heller köras på tee.

• Viktigast av allt är att banpersonal alltid har förträde. Känner du dig osäker på deras position och om det är säkert att slå - avvakta då alltid deras signal innan du utsätter personalen för fara.

Christian Jakobsson