Sofia till Chicago

I nästa vecka kulminerar Sofia Grönberg-Whitmore satsning under nästan två år med US Women´s Senior Open på Chicago Golf Club.

Väl förberedd & laddad

Sofias resa börjar på söndagen den 8 juli då hon och hela familjen åker över Atlanten för en härlig vecka i "Windy City". Under tävlingen kommer svärsonen få ta det tunga ansvaret som caddie. 

Hon känner sig välförberedd för tävlingen även om det ibland känns lite övervälvande. Spelet sitter i alla fall där och svingen känns trygg precis som resten av spelet.

Tävlingen spelas torsdagen den 12 juli till den 15 juli med cut efter 36 hål.

Sofia ser också framemot att träffa gamla kompisar från livet på touren. Många storspelare kommer delta i tävlingen till exempel Laura Davis, Trish Johnsson, Allison Nicholas, Julie Inkster och Nancy Lopez. Det kommer bli mycket prestigefullt och Sofia vet alla förberett sig på bästa sätt för att få vara den första namnet att graveras på bucklan. 

Banan, väster om Chicago centrum, är USA:s äldsta 18 hålsbana och stod klar redan 1894. Den inspirerades av skotska förebilder och är linkskaraktär. Den kännetecknas av snabba ondulerade greener och tuffa ruffar som inte ger något gratis. Det kommer med andra ord bli en härlig utmaning för spelarna. 

Sofia berättar att hon har uppnått mycket av sitt mål med utmaningen att ta sig till tävlingen men har som målsättning att kvalificera sig till nästa års tävling och för det krävs en topp 20 placering.

Hon vill också tacka alla medlemmar för allt uppskattat stöd som hon har mottagit.  

Efter tävlingen som förhoppningsvis slutar söndagen den 15 juli för Sofias del så bär det av till Lag-SM på Barsebäck.

Ta gärna del av hennes blogg - http://myroadtochicago.se/ som kommer uppdateras under tävlingen.

Mer information om US Women´s Senior Open hittar ni här - http://bit.ly/2zcaA1W

Nu önskar vi alla på Halmstad Golfklubb Sofia lycka till och att hon får härlig upplevelse.

Christian Jakobsson

Klubbdirektör

 

 

Kommentarer