Nyhetsbrev nr. 11 2018
Bästa medlemmar,
Solens strålar har verkligen gjort sitt bästa med våra golfbanor och vårt kära gräs växer med en otrolig kraft. Jag har mottagit mycket beröm för konditionen på våra banor och jag försöker på bästa sätt förmedla detta till banpersonalen. Gräsets otroliga tillväxten innebär också att vi får svårt att klippa ner bland annat ruffen till önskad höjd och den kommer därmed vara något högre än vanligt en tid. Vi behöver ju alla lite extra utmaningar emellanåt.

Tyvärr har ännu en gång fått ett läckage av hydraulolja. Denna gång på puttinggreen och som tur var endast där samt i begränsad omfattning. Detta är första gången som detta händer på nio år och att det då ska ske två gånger känns mycket oturligt. Vi gör insatser för att motverka att detta ska kunna ske igen.

Vi har under längre tid sökt efter kockar till vår restaurang men det har visat sig mycket svårt att hitta rätt. Är det någon som har ett tips eller rentav känner någon som behöver ett arbete så tveka inte att höra av dig till antingen undertecknad eller restaurangchef Kenneth Andersson. Vi hade varit mycket tacksamma för all hjälp.

Slutligen vill jag som alltid påminna alla medlemmar att laga sina och andras nedslagsmärken under rundan. Det känns ju alltid lite bra att vara bättre än andra så ta gärna två per green. Samma sak gäller uppslagen torv. Lägg tillbaka torven och tryck till med foten så har gräset en möjlighet att snabbt hämta sig. 

Christian Jakobsson

Bendt BMW Cup

Slå en hole-in-one och vinn en bil!

Den 26 – 27 maj är det dags för en av årets höjdpunkter i tävlingskalendern – Bendt BMW Cup. Tävlingen är en 2-manna bästboll poängbogey med cut efter första dagen och de 30 bästa lagen går vidare till söndagens finalspel. Första ronden spelas på Norra banan och rundan på Södra banan.

Under söndagens spel ställer Bendt Bil upp ett mycket fint hole-in-one pris på hål 18. En sprillans ny BMW 118i!

Startavgiften är 200 kr per par inkl. måltid för dem som kvalificerat sig till final. Tävlingsgreenfee 600 kr som gäller för båda rundorna i fall man går vidare.

På bilden ser ni 2017 års vinnare Jessica och Michael Broström.

Anmälan görs på Min Golf genom att klicka här eller i receptionen senast den 23 maj kl. 13.00.  

Sommargolfskola & Nybörjarkurser
Nu finns det möjlighet att boka sin plats på våra populära Sommargolfskolor och Nybörjarkurser för juniorer.

Sommargolfskolorna vänder sig till dig som är 6-9år samt 10-14 år och som vill prova på golf eller för dig som redan är igång och vill ha lite extra träning under sommaren.
Kurserna hålls över 3 dagar, 1½ tim per dag under veckorna 27 till 31.
Läs mer här och anmäl dig:
http://www.hgk.se/se/sommargolfskolor-2018


Nybörjarkursen väder sig till dig som är 10-16 år och som vill ta Gröntkort.
Kursen hålls över 4 dagar med totalt 10 timmar med träning, teori och spel på banan.
Vi har två kurstillfällen v27-28 samt v30-31.
Läs mer här och anmäl dig:


Henrik Staff, Katarina Michols och Daniel Stark

Restaurangen

Nyhet - Smörrebröd!

Nu har vi härliga smörrebröd i restaurangen som passar perfekt både före och efter rundan tillsammans med något svalkande!

After Work

25 maj blir det amerikansk tema! Burgare, Wings, och Ribs med goa grejer!

Pris 245 kr

Boka ert bord på 035-32550