Nyhetsbrev nr. 13 2018
Bästa medlemmar,
Nu står vi inför årets höjdpunkt – Sommaren! Något som jag i alla fall har sett fram emot och vem kan få nog av solen? Våra golfbanor är i mycket god kondition och det är en fröjd att få beträda dem särskilt när man får göra det med sin mamma under gårdagens två generationer. Golf behöver ju inte alltid handla om att vinna utan även om att få göra något med nära och kära.

Tidigare år har vi haft stora problem med rondtiderna under våra tävlingar. Tävlingskommittén har i år tagit ett nytt grepp för alla ska få en bättre upplevelse och igår låg samtliga startandes rondtider under fyra timmar, från första till sista bollen. Bra jobbat av alla startande och av vår tävlingskommitté.

Vinnare i Två generationer blev Elisabeth & Hanna Nilsson med imponerande 44 poäng på Södra banan. De vann på bättre handicap över Niklas & Victor Karlén som också hade samma resultat.

Jag vill påminna er alla om att nu kommer speltrycket öka på våra banor och det innebär också att slitaget blir större. Försök laga minst två nedslagsmärken per green och lägg tillbaka uppslagen torv samt trampa till hårt. En liten insats som ger stor effekt på vår kvalité. Dessutom tycker jag i alla fall att det är självklart att skräp placeras i soptunnorna, inte på golvet eller ute i naturen.

Christian Jakobsson

  Resultatlista - Två generationer  
 
Funktionär SM H50
Den 13 - 15 juli står Halmstad Golfklubb som arrangör för SM herrar H50 och vi söker funktionärer.

156 deltagare spelar 54 hål, med cut efter 36 hål, södra banan, fredag - söndag, den 13-15 juli.

Vi behöver funktionärer för hjälp som bl.a. starter och resultatrapportering.

Som tack bjuder vi på lunch och fika under tävlingsdagen du hjälper till och du får även funktionärskläder.

Varmt välkommen att anmäla dig med information om vilken dag du kan hjälpa till, du kan även göra en notering om det är något speciellt du vill hjälpa till med, eller något annat du vill tillägga gällande din anmälan.

Stort tack på förhand!
  Anmälan Funktionär  
 
Kommande tävlingar
Giftbägare för Äkta Makar – 1 juli

Söndagen den 1 juli spelas den tävling som skiljer ut sig mest under året – Giftbägaren för Äkta Makar. Spelformen är mixed greensome och tävlingen spelas på Norra banan. Startavgiften är 200 kr per person och inkluderar lunch.

Anmäl er senast den 27 juni kl. 15.00.

Carlanders 3 generationer – 8 juli

Söndagen den 8 juli spelas Carlanders Tre generationer på Södra banan. Spelformen är Texas Scramble i tre generationer och varje deltagares utslag väljs sex gånger. Släktskapet skall vara i rakt nedstigande led och vi går ut gemensamt kl. 08.30.

Startavgiften är 300 kr/lag och anmälan ska ske senast torsdag den 5 juli kl.15.00.

Varmt välkommen till en tävling som verkligen får ihop familjen!

Anmälan till Tylösandsveckan
Medlemmar i Halmstad Golfklubb har förtur till anmälan från och med måndagen den 2 juli. Gäster är välkomna att anmäla sig från och med den 4 juli. Anmälan görs via webben och ’Min Golf’ eller i receptionen. Sista anmälan: 20/7 kl 12.00. Vi tar endast emot önskemål om sen eller tidig start.

Den 2 juli kl. 07.00 öppnar anmälan för medlemmar. Anmälan sker enklast via Min Golf, www.golf.se eller på plats i vår reception. Vi tar inte emot anmälningar via telefon.

Vid anmälan via www.golf.se måste betalning och rätt spelpartners registrerats vid anmälan. Vid anmälan i receptionen måste rätt spelare och betalning ske senast den 5 juli.

Val av röd tee för herrar 75 och pojkar under 12 är möjlig (ej Hotel Tylösand Open) men måste uppges vid anmälan. Val av orange tee för damer 70 och flickor under 12 är möjlig (ej Hotel Tylösand) men måste uppges vid anmälan och är bara möjlig på Södra banan.

Startavgiften är 100kr per tävling och tävlande förutom för Restaurangens och Shopens Friendly game som kostar 425 kr inkl. middag och underhållning.

Tävlingsgreenfee: Norra Banan 600 kr, Södra banan 400 kr.

Prisutdelningarna sker varje dag efter avslutad tävling.

Peak Performance Masters

23 juli

Bana: Södra banan

Spelform: 18 hål Bästboll poängbogey 2-mannalag i två klasser

Tävlingsavgift: 200 kr per lag och Tävlingsgreenfee 400 kr per person.

Hotel Tylösand

24 juli

Bana: Norra banan

Spelform: 18 hål Singel, slagtävling och slaggolf, 7 klasser

Tävlingsavgift: 100 kr per spelare och Tävlingsgreenfee 600 kr.

Volvo World Challenge - Rejmes Bil

25 juli

Bana: Södra banan

Spelform: 18 hål Fyrboll Bästboll poängbogey 2-mannalag, Dam & Herr-klass. Laget måste bestå av två spelare av samma kön.

Tävlingsavgift: 200 kr per lag och Tävlingsgreenfee 400 kr per person.

Dagmar Glemme Cup

26 juli

Bana: Norra banan

Spelform: 18 hål Mixed Greensome slaggolf, 2-mannalag

Tävlingsavgift: 200 kr per lag och Tävlingsgreenfee 600 kr.

Restaurangen & Shopens Friendly Game

Bana: Södra banan & Norra banan 18 hål
Spelform: 4 pers/lag, Bästboll 

Löpande start från kl. 07.00 på båda banorna.

Välj vilken bana ert lag vill spela genom att anmäla er till tävlingen på respektive bana.

Kl. 19.00 Middag på kvällen

Tävlingsavgift: 425 kr inkl middag och underhållning

Tävlingsgreenfee: 400 respektive 600 kr