Nyhetsbrev nr. 14 2018
Tylösandsveckan

Vår populära tävlingsvecka under vecka 30 är som alltid väldigt populär och måndagens samt fredagens tävlingar blev fullbokade redan första dagen. Restaurangens & Shopens Friendly Games 320 platser var alla tagna 07.06 och det verkar som årets anmälan till veckan har fungerat bättre än förra året. Jag vet att vissa hade problem med anmälan via Min Golf och framför allt betalning medan andra vittnar om att det fungerat bra. Totalt anmälde sig över 1100 personer till tävlingarna första dagen. Nu finns det endast ett fåtal platser kvar i Hotel Tylösand Open, Volvo World Challenge och Dagmar Glemme Cup. Anmäl er nu till dessa tävlingar för säkra er plats.

Klubbhuset

Fastighetskommittén har under året arbetat med att ta fram en plan för åtgärda problem i den äldre delen av klubbhuset som vi har dragits med under ett antal år. Det var styrelsens ambition att lägga fram förslaget för medlemmarna vid ett extra möte under augusti. Tyvärr har det visat sig att byggföretagen har svårt att utföra förslaget på grund av tidsbrist och därmed blir vi tvungna att skjuta på projektet till nästkommande år. Frågan kommer lyftas vid ordinarie årsmöte under senhösten.

Banorna, nedslagsmärken och torvor

Våra banor är utmärkt skick och jag måste säga att jag inte sett dem bättre förutom när vi har haft större internationella tävlingar. Vår banpersonal med Stefan i spetsen gör ett imponerande arbete och det har varit ett rent nöje att spela båda banorna under helgen.

Tyvärr har min rygg fått lida under spelet eftersom jag alltför ofta har fått laga andras nedslagsmärken. Det är ett litet pris att betala för våra greener ska vara så bra som möjligt men jag hade varit tacksam om fler hade gjort sitt för att laga minst två nedslagsmärken per green.

Även uppslagen torv är trevligt om det läggs tillbaka och att ni ordentligt trycker till dem med foten. Då får gräset i alla fall en chans att läka med egen kraft.

Christian Jakobsson

 

SM H50
Den 13 – 15 juli står Halmstad Golfklubb värd för SM H50. Tävlingen samlar Sveriges bästa golfare över 50 år och är sedan länge fulltecknad. Handicapgränsen för att komma med var 4,4. Tävlingen spelas på Södra banan och det innebär att banan inte är tillgänglig under större delen av dagarna.

Vill du hjälpa till under tävlingsdagarna som funktionär, vänligen anmäl dig här nedan.

  Anmälan som Funktionär  
 
Heja Sverige!!!

Idag, kl. 16.00, är det dags för Sverige att ta sig an Schweiz i åttondelsfinalen i VM.

Restaurangen visar självklart matchen och vi får hoppas att vi får fira efter klockan sex!