Nyhetsbrev nr. 15 2019
Bästa medlemmar,

Herrlaget till Elitserien!

Den 18 - 20 juli spelades det nationella seriespelet över hela Sverige i många olika divisioner. Vårt damlag spelade på Abbekås Golfklubb i division 1 och vårt herrlag tog sig an Landskrona Golfklubb också i division 1

Seriespelet spelas i foursome, bästboll och singelspel över 5 ronder (2 foursomeronder, 2 singelronder & 1 bästbollsrond).

Efter fyra dagars spel kan vi gratulera vårt herrlag som vann division 1 med 21 slag före Araslövs Golfklubb och 23 slag före Bokskogen och PGA National.

Stort grattis till laget som bestod av idel unga lovande spelare - Marcus Svensson, Leo Johansson, Björn Rosengren, Elvis Emanuelsson, Hugo Stark. Framtidens elitspelare gick caddie under veckan för laget - Hampus Nilsson, Carl Ekeroth och Leo Ivarsson. Coach för laget var den alltid unge Henrik Staff.

Värt att notera att Marcus Svensson stod för scorerna 64 & 66 slag i singelspelet och Leo Johansson gjorde fyra eagles under en runda!

Damerna spelade Abbekås Golfklubb med ett minst lika ungt lag och kom på en fin sjätte plats.

Christian Jakobsson

Tylösandsveckan
Just nu pågår Tylösandsveckan för fullt och cirka 1200 startande spelar i de fem tävlingarna. Först ut var Peak Performance Masters som spelades i något udda men rolig spelform, 6 hål Irish Greensome, 6 hål Greensome och 6 hål Foursome. Första vinnaren i veckan blev David Skantz & Olle Engdahl som noterades för 44 poäng.

På fredag spelas Restaurangens & Shopens Friendly Game. Tävlingen är omättligt populär och blev full på bara 5 minuter i år.

Tyvärr har vi fått två sena avhopp från två lag på Norra banan och därför finns det möjlighet att anmäla sig. Starttiderna är kl. 07.18 och 07.54.

I varje lag ingår fyra spelare och det blir stor fest med underhållning på kvällen. Pris 425 kr per person. Vill ni anmäla er så är ni välkomna att kontakta Christian Jakobsson på 035-176803 eller christian.jakobsson@hgk.se (först till kvarn gäller).

Christian Jakobsson

Våra banor
De flesta som spelar våra banor är lyriska över den fina kvalité som levererats över hela säsongen. Vår banpersonal med Stefan Ljungdahl i spetsen förtjänar alla lovord och gratulationer för ett väl utfört arbete. Förutsättningar är goda för vi ska få njuta fortsatt fin kvalité resten av golfsäsongen.

Jag tycker att ska hjälpa dem att hålla banorna i fortsatt bra skick. Det som är enklast och troligen mest effektivt för att alla spelare ska få en så bra upplevelse som möjligt är att vi lagar nedslagsmärken och lägger tillbaka vår uppslagna torv. Därför vill jag, som alltid, uppmana alla att laga minst två nedslagsmärken per green även om man inte hittar sitt eget. När du lägger tillbaka din uppslagna torv, tryck till med foten så att gräset får bästa försättningar för att läka.

Dessutom skadar det inte om man vid tillfälle säger något uppmuntrande till banpersonalen. Det är något som jag vet uppskattas och inte kan underskattas.

Christian Jakobsson

Juniorernas 2 Generationstävling
Nu är det dags att anmäla sig till en av höstens höjdpunkter: Juniorernas 2 Generationstävling

Söndagen den 4 augusti spelas denna populära generationstävling på Södra banan.
Spelformen är 18 håls Greensome

Den ena spelaren måste vara junior (född 1998 eller senare) och den andra spelaren i paret måste vara 20 år äldre.

Startavgiften är 100 kr per person betalas vid anmälan!.

Tävlingsgreenfee är 400 kr per senior och 200 kr per junior.


I samband med start kan du anmäla dig till Halvapotten, kostnad 50kr.
Då är du med i en närmast hål tävling där den som är närmast hål på något av de fyra korthålen vinner halva potten.
Vid Hole in One får man hela potten!

Allt överskott från tävlingen tillfaller juniorverksamheten