Nyhetsbrev nr. 8 2018
Norra banan öppnar!
Onsdagen den 18 april kl. 08.00 är det dags att öppna Norra banan för ännu en härlig golfsäsong och det känns alltid härligt när båda banorna är redo för spel.

Alla ytor förutom ruffen klipps nu också med regelbundenhet och växtligheten har så smått börjat komma igång. Vilket betyder att skador och skavanker efter den något märkliga vintern kommer att börja läka ihop. Det var ju bara 10 dagar sedan det fortfarande fanns snö kvar ute i Tylösand. Vädrets trevliga utveckling gör verkligen sitt till för att inte bara göra banorna bättre utan lockar allt fler personer till golfklubben.

Vänligen notera att vi för närvarande har tillfälliga lokala regler som medger lägesförbättring innanför trädgränsen. Detta innebär att rundor spelade inte är handicapgrundande.

För att boka er starttid på Norra eller Södra banan vänligen ring 035-176800 eller använd Min Golf, www.golf.se.

Tyvärr fick vi under hösten ett läckage av hydraulolja från en av våra greenklippare under senhösten och detta påverkar hål 2 – 15 på Norra banan. Smala beigea spår syns på greenerna och skämmer bilden av puttytan. Dessa kommer att växa igen och det kommer gräs i dem. Troligen kommer det ta cirka två veckor innan de är helt borta.  

Christian Jakobsson

Tävlingsdax!
Tävlingskommitténs första tävling spelas på söndag – Vårflaggan!

Söndagen den 22 april är det dags för den första öppna tävlingen för alla denna säsong.
Vårflaggan - en tävling där varje deltagare får en personlig flagga med sig ut på banan. När dina slag är slut - helst naturligtvis efter att du passerat 18 hålet, sätter du ner flaggan. Längst är alltså bäst.

För er som var med på Röjardagen och jobbade är det särskilt intressant att vara med. Ni slipper nämligen den sedvanliga anmälningsavgiften om 100 kronor.

Det blir två klasser - en för seniorer och en för juniorer och gränsen går vid 21 år. Damer 70 år och flickor under 12 får välja orange tee och herrar 75 år och pojkar under 12 år får välja röd. Skall meddelas vid anmälan!!!

Anmälan via nätet Min golf eller receptionen senast fredagen den 20 april klockan 15.

Välkomna till Vårflaggan.

 

  Anmäl dig här!  
 
Veckans dagens
Tisdag

Raggmunk med stekt fläsk alt. löksås och kokt potatis, lingon.

Onsdag

Coq au vin rouge med potatispuré.

Torsdag

Glaserade revben med gräddsås, pressgurka och äppelchutney.

Fredag

Panerad fläskschnitzel med klassiska tillbehör.

Lördag & Söndag

Oxinnanlår Café de Paris med Haricots verts och rostad potatis,
eller
Torskfilé med musselsås samt fänkål och bladspenatcrudité.

Veckans fisk

Kokt sejfilé med ägg- och persiljesås (Serveras måndag-fredag)

Veckans vegetariska

Morotsbiffar med ljummen quinoasallad och tomatpesto (Serveras måndag-söndag)

Årets stora testdag
Rangekonto
Du som tränar mycket tycker jag ska ha ett rangekonto, vilket ger dig 10-25% rabatt när du sätter in pengar. En annan stor fördel med kontot är om du tappar ditt kort så kan du bara spärra kontot så att pengarna inte försvinner. Ett konto kan kopplas till flera kort vilket kan vara bra för familjer. Är du intresserad så kontaktar du receptionen så hjälper de dig!
 
Vårerbjudande Rangekonto fram till 6 maj
Sätt in 500kr på ditt rangekonto och få 600kr att slå för.
Sätt in 1000kr på ditt rangekonto och får 1300kr att slå för.
 
Årskort på rangen ”slå så mycket du vill”
1995kr och gäller kalenderår.
Kontakta receptionen så hjälper de dig!
Kortet är personligt och bollar får inte delas ut till andra personer. Vid missbruk av detta upphör årskortet att gälla.
 
Nedan kan du köpa ditt egna rangekort. Vi registrerar köpet på ditt existerande konto eller skapar nytt för dig. Rangekortet får du vid ditt första besök på Halmstad Golfklubb om du skulle behöva det.
  Köp ditt rangekort här!