Nyhetsbrev nr. 9 2018
Bästa medlemmar,
Nu har snart Norra banan varit öppen en vecka med ordinarie greener och tees. Många medlemmar har utryckt många positiva omdömen om våra banor trots den sena våren. Det bästa med detta är att det kommer bli allt bättre bara gräset får möjlighet att växa till sig och vår duktiga banpersonal får möjlighet att arbeta med våra banor. För alla er som undrar så anlägger vi inte nya bunkrar på till exempel hål 10 Södra banan utan det är surhål som gjorts vid under vintern.  Dessa ska tillsammans med en hel del dräneringssträngar återställas under de närmaste veckorna.

Vi hoppas att alla ni som spelar nu tänker på återplacera uppslagen torv och laga minst ett nedslagsmärke per green för en bättre spelupplevelse för oss alla.  

I nästa vecka kommer vi också att utföra omtorvning av tee på hål 4 och hål 9 Norra banan. Detta görs eftersom dessa tees är hårt angripna av ogräs, främst groblad. Detta betyder att spel under perioden 2 – 4 maj kommer att ske från provisorisk tee och att spel därefter kommer att ske från matta vid ordinarie position. Vi hoppas att detta arbete ska gå snabbt och inte ställa till allt för mycket olägenheter för alla golfare.

Den senaste tiden har jag haft ett visst utbyte avseende vett och etikett på golfklubben samt på våra banor. Sans och känsla är min största uppmaning till samtliga på Halmstad Golfklubb. Det är inte alltid en situation är precis såsom den uppfattas och det kan finnas bra förklaringar till varför saker och ting sker på ett visst sätt. Ett vårdat språkbruk, artighet och ett genuint intresse att även förstå ”den andra sidan” brukar leda till mindre hätska utbyten mellan varandra. Vill man läsa mer om vett och etikett på golfbanan så rekommenderar jag att man tar del av SGF:s hemsida - https://golf.se/regler-och-handicap/regler/. Där återfinns bland annat information om ensamspelare, speltempo och hur beteende bör vara på golfbanan.

Christian Jakobsson  

After Work
På fredag är det dags för After Work i restaurangen! Denna gång med spanskt tema. Det blir läckra tapas och en härlig paella.

Pris 245 kr

Boka bord på 035-325 50

Varmt välkomna

Restaurangkortet
Alla medlemmar har möjlighet att få 20 % på allt de handlar i restaurangen och i våra kiosker.

För att få tillgång till restaurangkortet krävs att du sätter in minst 1000 kr på ditt egna restaurangkonto. Insättningar till och med den 30 april ger dig 20 % på allt du handlar i restaurangen och våra kiosker. Från den 1 maj genererar alla insättningar 10 % i rabatt.

Vill du veta mer kontakta gärna restaurangen på telefon 035-32550 eller restaurangen@hgk.se.

Veckans meny
Onsdag

Skånsk kalops med inkokta rödbetor.

Torsdag

Restaurangen abonnerad. Lunch serveras i konferensen.

Panerat kycklingbröst med rostad vitlökssky och parmesancreme.

Fredag

Pannbiff med stekt lök och rårörda lingon.

Lördag & Söndag

Bräckt rimmad oxbringa med potatispuré, persiljecreme samtpicklade rotfrukter,
eller
Halstrad lax med smörad hummerbuljong och potatis puré.

Veckans vegetariska:
Pasta pesto, 105 kr

Veckans fisk:
Bleka med brynt smör, pepparrot och remouladsås.(Serveras måndag-fredag, 105 kr).

Rangen
Rangekonto
Du som tränar mycket tycker jag ska ha ett rangekonto, vilket ger dig 10-25% rabatt när du sätter in pengar. En annan stor fördel med kontot är om du tappar ditt kort så kan du bara spärra kontot så att pengarna inte försvinner. Ett konto kan kopplas till flera kort vilket kan vara bra för familjer. Är du intresserad så kontaktar du receptionen så hjälper de dig!

Vårerbjudande Rangekonto fram till 6 maj
Sätt in 500kr på ditt rangekonto och få 600kr att slå för.
Sätt in 1000kr på ditt rangekonto och får 1300kr att slå för.

Årskort på rangen ”slå så mycket du vill”
1995kr och gäller kalenderår.
Kontakta receptionen så hjälper de dig!
Kortet är personligt och bollar får inte delas ut till andra personer. Vid missbruk av detta upphör årskortet att gälla.

Nedan kan du köpa ditt egna rangekort. Vi registrerar köpet på ditt existerande konto eller skapar nytt för dig. Rangekortet får du vid ditt första besök på Halmstad Golfklubb om du skulle behöva det.

  Köp ditt rangekort här!