Årets Golfklubb 2023

Föreningen Golfjournalisterna har utsett Halmstad GK till Årets Golfklubb 2023

Motivering

Motiveringen lyder:

”Halmstad GK är en anrik storklubb med attraktivt medlemskap, modernt miljötänk och stora sportsliga ambitioner med omfattande ungdomsverksamhet samt två högt rankade banor där Norra banan är en tuff utmaning även för den yppersta eliten”.

Välskötta och omtyckta Halmstad Golfklubb har varit på tal för utmärkelsen Årets Golfklubb många gånger och efter att ha visat upp magnifika Norra banan i succén Volvo Scandinavian Mixed beslutade Golfjournalisterna att det nu var dags.

Det är roligt att vi uppmärksammas för att vara en idrottsförening med många tävlingar och en stor juniorverksamhet, utöver den ekonomiska styrka som gör verksamheten möjlig.
– Christian Jakobsson, klubbdirektör HGK

Med två banor som båda rankas bland de bättre i Sverige och Norra banan regelbundet mycket nära toppen är det ingen överraskning att det är en attraktiv destination för greenfeegäster och att man i många år haft en mycket lång kö för medlemskap.

Klubben har en lång historia av lyckade tävlingsarrangemang med bland annat Solheim Cup, fyra Europamästerskap och ett antal proffsmästerskap varav det senaste var just succén med Volvo Scandinavian Mixed 2022, där man med kort varsel preparerade banan till en utmaning för proffsen. Ambitionen att löpande stå värd för tävlingar kvarstår och under 2023 står Annika Invitational på programmet för andra gången.

Utöver den sportsliga satsning man bedriver med omfattande verksamhet för både juniorer och seniorer är Halmstad Golfklubb också en relativt stor arbetsgivare med ett hundratal personer i någon form av anställning, bland annat tre heltidsanställda instruktörer. Både restaurangen och driving rangen drivs i egen regi.

På medlemmars initiativ bildades under året en miljögrupp som på tolv månader miljöcertifierade Halmstad Golfklubb enligt gängse normer.

Vår ambition är att fortsätta detta arbete och utnyttja samt förbättra de positiva effekter golfbanor faktiskt kan ha på sin närmiljö.
– Christian Jakobsson, klubbdirektör HGK

Fakta om föreningen Golfjournalisterna – www.golfjournalisterna.se

Golfjournalisterna är en fristående organisation, obunden av förbund, myndigheter, media och kommersiella intressen. Föreningen har ett hundratal journalister, fotografer och andra som återkommande arbetar med golf i media som medlemmar, och arrangerar varje år en rad utbildningsträffar, deltar i omröstningen av Årets golfare samt utser Årets Golfklubb.

Kommentarer

Fler artiklar