Gunnar Carlander har avlidit

Efter en längre tids sjukdom har hedersmedlem Gunnar Carlander avlidit

Gunnar Carlander

En verklig profil och pionjär inom golfen har lämnat oss. Gunnar Carlander blev 85 år och har haft stor inverkan på Halmstad Golfklubb och golfen i Sverige. 

Bland hans meriter återfinns bland annat två EM-guld i lag (1959 & 1961), svensk seniormästare som 16-åring, svensk slagspelsmästare, sex junior-SM guld, obesegrad i singel under hela landskampskarriären, tillsammans med G A Bielke och Elis Werkell Sveriges förste spelare med plushandicap (1956).

2017 hedrades Gunnar Carlander av Halmstad kommun genom att föräras stjärna nummer sju på Halmstad arenas Wall of Fame. 

Många är vi som har kära minnen av Gunnar. Personligen har jag haft ynnesten att spela med honom både på golfbanan och runt pingisbordet. En sällan skådad bolltalang med flera rävar bakom varje öra. Jag kommer fortfarande ihåg en golfrunda där vi utmanade varandra för mer än 25 år sedan. Glöden i Gunnars ögon inför sex meters putten nerför (vänster höger lut) har etsats fast i mitt minne. Koncentrationen och viljan att få bollen i hål var större än svårigheterna och situationen. Där på hål 8 Norra banan visade han mig vad som krävs. Bollen rullade i givetvis mitt i hålet och en självsäker junior fick sig en näsbränna.   

På senare år har jag fått lyssna på hans historier efter flertalet pingismatcher. Jag kan väl säga att han levde ett händelserikt liv och historierna har lämnat bestående avtryck hos alla som fick höra dem. 

Vila i frid, Christian 

 

Länkar till Hallandspostens artiklar om Gunnar:

Carlander tar plats på Wall of Fame | Hallandsposten

Gunnar Carlander hedrades i arenan | Hallandsposten

 

Kommentarer

Fler artiklar