Volvo Car Scandinavian Mixed

Den 9 - 12 juni står Halmstad Golfklubb värd för Volvo Car Scandinavian Mixed som spelas på Norra banan

Annika Sörenstam spelar årets tävling

Den 10 faldiga Major vinnaren kommer även i år att spela Volvo Car Scandinavian Mixed och ser mycket fram emot detta. 

”Jag ser fram emot Volvo Car Scandinavian Mixed och spel på tävlingsnivå hemma i Sverige. Det är ett sätt att fära vårt spel vidare till den yngre generationen i Sverige och för dem som tittar runt om i världen. Vi visar att golf verkligen är ett spel för alla!”, säger Sörenstam.

”Jag älskar inkluderingen med den tävlingen.”

Att herrar och damer alla golfproffs tävlar tillsammans i Sverige på samma bana och för samma prissumma. Det är fantastiskt för golfen.

Henrik och jag ser på golfen på samma sätt. Vi vill båda inspirera nästa generation och också få golfen att växa i världen. Genom ANNIKA Foundation har jag privilegiet att faktiskt försöka nå de målen. Jag tror att Volvo Car Scandinavian Mixed kommer spela en viktig roll för hur vi ska ta oss dit. Genom att samla de bästa herrarna och de bästa damerna på samma bana lyfter tävlingen stiftelsens mission om att få golfen att växa bland tjejer. Min förhoppning är att många tjejer kommer följa Volvo Car Scandinavian Mixed och känna självförtroende att en dag också kunna delta i den här typen av tävling. Volvo Car Scandinavian Mixed känns också viktig på ett personligt plan. Jag växte upp med att spela med killar. Den här golftävlingen sluter min cirkel.

Jag tycker att det känns väldigt roligt att vara med på äventyret med Volvo Car Scandinavian Mixed och visa tjejer och killar i och utanför Sverige möjligheterna med den här underbara sporten.

Henrik Stenson blir Ryder Cup-kapten

Blir förste svensk att leda Europas lag i den prestigefyllda lagturneringen

Henrik Stenson har spelat fem Ryder Cup för Europa med totalt 10–7–2 i segerkvot och tre totalsegrar. I fjol var han vice kapten till Padraig Harrington och när nu lag Europa ska försöka ta revansch för det rejäla nederlaget i USA (9–19) är det svensken som kommer leda laget. Det gör honom till den förste svensken någonsin på kaptensposten.

– Jag kommer gör allt som står i min makt och vända på alla stenar för att ta tillbaka Ryder Cup-trofén i europeisk ägo, säger Henrik

”En av många saker som Annika och jag har gemensamt är passionen för att få sporten att växa.”

Den här tävlingen är ett lysande tillfälle att inspirera nästa generation genom att visa upp de bästa herr- och damspelarna och samtidigt.

För barn och ungdomar i Sverige blir det här en fantastisk möjlighet att komma nära sina idoler och samtidigt vara en del av ett banbrytande event på Halmstad Golfklubb. Att uppleva när herrar möter damer i samma tävling på samma bana och med samma prispott.

Tävlingen skapar också goda förutsättningar att fortsätta arbetet med Henrik Stenson Foundation där vi strävar efter att få sporten att växa genom ungdomsverksamhet för både tjejer och killar Stenson Sunesson Junior Challenge. Där ingår även tävlingar och läger för paragolfare. Jag tror att Volvo Car Scandinavian Mixed kan bli ett gott exempel på inkludering och genom att inspirera både tjejer och killar till golfen hoppas jag att vi kommer få se fler event av den här typen runtom i världen framöver.

Karta över området

Här finner ni årets karta över området där ni kan se hur vi bygger upp evenemanget kring golfbanan. Ni kan se vilka parkeringsmöjligheter som kommer att finnas, vilka platser Volvo erbjuder provkörning och mycket mer. Möjlighet till att införskaffa parkeringsbevis kommer att finnas tillgängligt på vår hemsida inom kort. 

Volvo Car Scandinavian Mixed After Golf på Hotell Tylösand

Halmstad är en fantastisk sommarstad och för att utnyttja detta till fullo kommer Volvo Car Scandinavian Mixed, Hotell Tylösand och Halmstad Golfklubb skapa en helhet tillsammans där alla besökare kan njuta av golf, god mat och härligt sällskap inom ett mycket tillgängligt område. Under tävlingsveckan kommer ni att kunna uppleva vår After Golf nere på Hotell Tylösand där ni kan lyssna till intressanta paneldiskussioner med innovativa start-up bolag, avnjuta något gott att dricka och knyta nya kontakter och stärka befintliga sådana.

Fredagen den 10 juni kommer vi även att arrangera vår Fredagsfest på Hotell Tylösand med underhållning och härlig stämning!

En upplevelse utöver det vanliga

Nu är vi i full gång med biljettförsäljning och efter US Masters veckan så kommer vår stora biljettkampanj att sätta igång på riktigt. Passa på att tipsa era vänner och familjer om att säkra sina biljetter inför årets tävling via vår hemsida volvoscandinavianmixed.se för att uppleva ett evenemang utöver det vanliga!

Följ oss gärna på våra sociala medier på Instagram, Facebook och LinkedIn @scandinavianmixed för att få de senaste uppdateringarna och nyheterna kring tävlingen.

Återigen, tack för att vi får komma och spela på er fantastiska bana som för tillfället ser ut att vara i mycket bra skick. Nu ska vi se till att skapa ett oförglömligt evenemang tillsammans!

Vi ses den 9-12 juni på er fantastiska hemmabana i Halmstad!

- Teamet bakom Volvo Car Scandinavian Mixed