Franzén Jr Matchplay

Franzén JR Match Play 

En av säsongens roligaste tävlingar!
Tillsammans med Martin Franzén arrangerar klubben en matchstege som sträcker sig över hela säsongen. 
Matchstegen riktar sig till killar och tjejer som är medlemmar i Halmstad GK, födda 2001 eller senare och har hcp 36 eller lägre. Killar och tjejer spelar i gemensam klass.

Startavgiften är 100kr och betalas i samband med anmälan. Alla deltagare är garanterade minst två matcher då vi har en ”Vinnarstege” och en ”Förlorarstege”. 

Regler för matchstegen
Ansvaret för att matchen spelas ligger på båda spelarna, de kontaktar varandra (se telefonnummer på matchstegen) och spelaren med högst hcp väljer om man ska spela Norra eller Södra banan. Om en spelare inte lyckas få kontakt med sin motståndare eller om spelarna inte kommer överens om ett speldatum före sista tillåtna datum, skall detta meddelas tävlingsledningen, Henrik Staff, som kan ge dispens för att flytta speldagen in i nästa period, dock max 2 dagar.

Om en spelare inte får kontakt med sin motståndare skall detta meddelas tävlingsledningen senast 3 dagar före sista speldatum. Om varken spelaren eller tävlingsledningen lyckas få tag i motståndaren 2 dagar före sista speldatum för respektive matchomgång, kommer motståndaren att diskvalificeras

Om en match inte spelas eller inte rapporteras som spelad innan sista speldag, lottas en vinnare i matchen av tävlingsledningen. 

Caddie är inte tillåtet.

Rapportering av resultatet 
Efter varje spelad match ska vinnaren i matchen notera resultatet på matchstegen på juniortavlan. Här kan du även se vem du möter och ta del av övriga matcher. Vid WO blir resultatet 1-0.

Hcp-regler
Spelarna erhåller slag efter slopen som vanligt sedan tar man skillnaden mellan spelarnas erhållna slag och fördelar slagen efter banans index 1 och uppåt.

Tee
Killar: Gul tee
Tjejer: Röd tee

Särspel
Om det är lika efter 18 spelade hål spelas särspel på samma banan från hål 1 och framåt för att skilja spelarna åt. Även i särspel används samma fördelning av erhållna slag. Innan ni går ut och spelar särspel så kontaktar ni receptionen för att se när ni kan starta.