Teen Tour och Hallandstouren

Var med och spela på Sveriges största juniortour! Teen Tour är grundstommen i Svenska Golfförbundets tävlingstrappa.

Teen Tour 2019

Touren spelas över sex omgångar från maj till september och anmälan sker i Min Golf. Anmälningsavgiften betalas direkt i Min golf.

Touren har tre nivåer, First, Future och Elite.

För mer information, se nedan eller klicka här

Se tävlingsprogram för Teen Tour här

TEEN TOUR ELITE
Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match (omgång 4). Detta gör Teen Tour Elite den till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.
Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite. Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.
Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.
Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel förutom omgång 4 som spelas som matchspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking.

TEEN TOUR FUTURE
Teen Tour Future är den andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.
Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor och även här måste du betala touravgift.
Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 1998 och 2006 får delta.

TEEN TOUR FIRST
Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 1998 och 2006 får delta.
Anmälan och betalning av anmälningsavgiften, 200 kr, görs via MinGolf. (Observera att betalning måste vara gjord före registreringstiden går ut).  För att spela på First måste du betala touravgift. (årsavgift för att spela på Teen Tour).
Tävlingen spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer.
Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

HGK:s samordnare för Teen Tour First tävlingarna:

Tobbe Ivarsson, tobbe@cmaab.se, 070-7706171

Mattias Ekeroth, mattias.ekeroth@fmm-mora.com, 0703-434646

HALLANDSTOUREN
Hallandstouren är en undertour till Teen Tour. Tävlingarna kommer att spelas på samma tid och plats som samtliga omgångar av Teen Tour First i Halland.

Hallandstouren spelas i två åldersklasser: 0-12 år och 13-21 år. I klassen för 0-12 år publiceras inga resultalistor i linje med rekommenedationer från RFs regler för tävling för barn. I klassen för 13-21 år fördelas priser både efter en brutto och netto resultatlista. 
 

HGK:s samordnare för Hallandstourtävlingarna:

Tobbe Ivarsson, tobbe@cmaab.se, 070-7706171

Mattias Ekeroth, mattias.ekeroth@fmm-mora.com, 0703-434646


• På Hallandstouren får juniorer med ålder 0-21 och hcp +8,0-36 spela
• Anmälan sker i ”Min Golf”
• På Hallandstouren behöver spelarna själva inte betala tävlingsavgiften, utan den faktureras till hemmaklubbarna
• Spelformen är Slaggolf 18 hål med både brutto och nettopris
• Spelare behöver INTE betala in touravgift
• Tävlingarna ger inga rankingpoäng eller wild cards upp till Teen Tour First

TÄVLINGSPROGRAM HALLANDSTOUREN & TEEN TOUR FIRST
Omgång Datum Banan
1 19-maj Halmstad GK Norra
2 08-jun Halmstad GK Södra
3 29-jun Rydö GK
4 28-jul Laholms GK
5 18-aug Varberg Östra
6 08-sep Haverdals GK