Årets första nyhetsbrev

För många golfare är detta den bästa vintern i mannaminne och att kunna ha Södras greener öppna i 11 månader i sträck kan vara någon form av rekord för golfklubben. Det är bara 28 dagar kvar tills den har varit öppen i ett helt år men vi får se om inte vinter kommer innan dess. Jag är i alla fall glad för alla dem som har haft möjlighet att komma ut på Södra banan under december och januari. Det är imponerande att se viljan att spela även när regnet är kallt och vinden blåser i ansiktet.

Årsavgifter

Den 3 december skickade vi ut medlemsfakturorna för 2020. Dessa går till den e-postadress ni har registrerarat i Min Golf. Har ni inte mottagit fakturan så får ni gärna kontakta kansliet på 035–176801 eller kansli@hgk.se så skickar vi den på nytt. Fakturan förfaller för betalning den 31 januari.

Halmstad Golfklubb blir kontantfritt

Från och med den 1 januari är Halmstad Golfklubb kontantfritt. Under förgående år var kioskerna kontantfria, vilket fungerade mycket bra. Därför vi blir vi nu kontantfria i reception, restaurangen och på rangen. Vi gör detta för hantering av kontanter blir allt dyrare och krångligare för golfklubben samt att den övervägande delen av alla betalningar på klubben sker med betalkort eller genom vårt eget kortsystem.

Nya handicapsystemet

Den 1 mars 2020 införs ett nytt handicapsystem i Sverige – världshandicapsystemet. De sex stora handicapsystem som funnits sedan tidigare blir nu till ett gemensamt som gäller över hela världen.

Du som golfspelare kommer att påverkas av detta på lite olika sätt. Bland annat kommer du vid övergången att få ett nytt exakt handicap utifrån världshandicapsystemet. Det kan vara samma, högre eller lägre än ditt nuvarande handicap. Du kommer att hitta det när du loggar in i Min Golf från och med 1 mars 2020.

Vill du lära dig mer om det nya systemet och hur det påverkar dig så rekommenderar jag att du tar del av Svenska Golfförbundets information - https://golf.se/for-spelaren/regler--handicap/varldshandicapsystemet/.

Ombyggnaden av den äldre delen av klubbhuset

Golfklubben bygger just nu om den äldre delen av klubbhuset som innefattar terrass, kök, matsal, tak, biutrymmen, teknikutrymmen, ventilation och tillhörande utrymmen. Arbetet påbörjades under hösten och beräknas vara klart den 23 mars. Normalt är vintern en något lugnare period för undertecknad men att bygga om en fastighet som stod klar 1938 och sedan dess har renoverats i åtskilliga omgångar är inte helt enkelt.

En mängd överraskningar har kommit i dagen under arbetets gång som inte kunde förutses och som måste hanteras för att vi ska få en så bra byggnad som möjligt under lång tid framåt. Till exempel har vi hittat gamla takkonstruktioner som har byggts in, ytterväggar mitt i byggnaden, ej ventilerade frys- och kylutrymmen och stolpar samt balkar som inte funnits på tillgängliga ritningar plus en massa annat. Trots problem har vi tillsammans med vår duktiga entreprenör ByggSjögren kämpat på och löst de problem som kommer upp för att bygget ska gå ständigt framåt.

Jag är övertygad att det kommer bli mycket bra när det är färdigställt och att de nya fina lokalerna kommer hjälpa oss att leverera en ännu bättre upplevelse på Halmstad Golfklubb under 2020. Jag längtar efter att få av njuta en kall dryck på vår nya terrass och titta ut över vår fina golfbanor när våren är här.

Träningskortet

FÖR DIG SOM VILL TRÄNA I GRUPP OCH HA ETT FLEXIBELT TRÄNINGSUPPLÄGG! Du väljer själv när du vill träna och hur ofta! Olika teman och svårighetsgrad, allt från sving till putt! Alla handicapgrupper är välkomna!

Med ett Träningskort har du möjligheten att träna med instruktör flera gånger varje vecka. Träningarna har olika teman som du efter egen planering kan anmäla dig till.

TRÄNINGSKORTET MAX 2395 KR - tillgång till alla pass, ca 400 st

TRÄNINGSKORTET EFTERMIDDAG 1995 KR - tillgång till alla em- & helgpass, ca 200 st

TRÄNINGSKORTET FÖRMIDDAG 1795 KR - tillgång till alla fm-pass/vardagar, ca 200 st

-10% T.O.M 31 JANUARI!

Beställ träningskortet genom att klicka här!