Jacob Glennemo ny spelare för Halmstad Golfklubb.

Team Tylösand och HGKs serielag har fått en fin förstärkning och en bra förebild för klubbens satsande juniorer.

Jacob som vann rankingen på Nordiskaligan förra säsongen och därmed har full spelrätt på Challengetour flyttade till Halmstad i höstas. Han och flickvän Therése Larsson, som redan spelar för HGK, har skaffat lägenhet och har Halmstad som bas för sin satsning.

Jacob växte upp på Gripsholms GK men har de senaste åren spelat för Kallfors GK. I sin ungdom var det även ishockey på schemat men sedan gymnasiet har det varit full fokus på golfen. Han blev proffs 2007 och efter sitt fina spel den gångna säsongen har han blivit belönad och uppmärksammad av PGA, genom att han erhållit ett stipendie på 50 000kr. Pengar som kommer väl till pass inför de många resorna i Europa den kommande säsongen.

Jacobs styrkor i spelet är hans stabila järnslag och puttningen vilket för hoppningsvis kan hjälpa honom att nå högt upp på rankinglistorna. Målet för året är att i första hand placera sig top 45 på Order of Merit och spel i finalen, vilket även skulle ge en plats i slutkvalet till Europatouren. Givetvis strävar han upp mot de 15 bästa på OoM som får sitt spelkort på Europatouren direkt.

Just nu är det full fokus på svingträning ute på HGK och finslipning av puttningen i klubbens konferenslokaler. Även arbetet med sökandet av sponsorer upptar elitspelarens tid på vintern.

Välkommen Jacob!