Kickoff / Damernas 90-åriga historia på Halmstad GK

Söndagen den 5 april hälsar vi alla klubbens kvinnliga medlemmar varmt välkomna på årets Kickoff.

TYVÄRR INSTÄLLD PGA RÅDANDE LÄGE MED CORONA. /Damkommittén

SM Damer i Tylösand 1939, Vinnare Nancy Runfelt Båstad GK, Runner Up Ann-Kersto Swensson Göteborgs GK

SM Damer i Tylösand 1939, Vinnare Nancy Runfelt Båstad GK, Runner Up Ann-Kersto Swensson Göteborgs GK

Återblick på damernas 90-åriga historia på Halmstad GK

Redan i Halmstad Golfklubbs första styrelse fanns två golfande damer - Karin Kalling och frk Greta Schele (suppleant) och år 1939 spelades SM i damer och vanns av Nancy Runfelt från Båstad GK.

Klubbens första damkommitté bildades 1960 och kallades Damernas Torsdagsklubb. Många roliga och populära damtävlingar har spelats i damkommitténs regi genom åren. Många minns säkert PP-pokalen som spelades som 36 håls slagtävling fram till år 1991. Vandringspriset skänktes av PP-pojkarna. År 1992 skänkte Gunvor Asklin ett nytt vandringspris och tävlingen övergick till att heta Asklins vpr. 

Vill du höra fler spännande och intressanta historier om damerna på Halmstad Golfklubb genom tiderna, hälsar vi dig varmt välkommen till vår Kickoff med Kristina Holm som kåserar!

Datum: 5 april
Tid: 11.00 - ca. 14.00

Dagen börjar med samling kl 11.00 i foajén för information om dagen.

Fram till ca. 12.30 blir det tipspromenad och uppe på rangen får alla prova på årets nyheter av damklubbor. Personal från Tylösands Golfshop finns på plats för att hjälpa till och informera, det anordnas även en trevlig liten tävling för den som vill vara med!

Därefter blir det kycklingwrap, mineralvatten, kaffe/the och liten kaka med mingel uppe i konferenslokalen där vi lyssnar på Kristina ca kl 12.30 - ca. 14.00. 
 
Hela dagen inkl. föreläsning, wrap, kaffe/the och liten kaka: 125 kr

VARMT VÄLKOMNA!

/ Damkommittén Halmstad GK och Kristina Holm, föreläsare

Kommentarer