Norra banan, restaurang och Corona

Imorgon, lördagen den 4 april, är det dags att öppna Norra banan för säsongen. Vår banpersonal har arbetat intensivt och banan är i mycket bra skick för årstiden. Jag tror att många kommer att uppskatta möjligheten att spela golf i dessa tider och det verkar även som vädret blir mycket bättre de kommande dagarna. Vår ombyggda restaurang öppnar också upp imorgon. Med andra ord en bra start på säsongen!

Corona

Även om säsongsstarten verkar bli på bästa sätt så finns det viktigare aspekter i våra liv som vi måste förhålla oss till. Att begränsa smittspridningen av Corona-viruset måste vara vårt personliga ansvar nu och därför följer Halmstad Golfklubb de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten samt andra myndigheter utfärdar samt uppmanar alla som vistas på klubben att göra detsamma.

Det är viktigt att vi alla tar ett personligt ansvar för detta även när vi vistas på golfklubben. Det är klubbens ståndpunkt att om någon känner sig osäker eller inte bekväm med att vistas på klubben så ska personen stanna hemma. Det är det personliga ansvaret som är rådande om huruvida ett besök på klubben är lämpligt eller ej och detta kan inte hänskjutas till golfklubben.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd:

• Stanna hemma när du är sjuk.
  • Var uppmärksam på symtom på covid-19.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Hosta och nys i armvecket.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Om inte tvål och vatten finns tillgängligt, använd handsprit.

Som golfare kan du även tänka på att:

• Boka din starttid online eller per telefon.
  • Ankomstregistrera dig online eller per telefon.
  • Betala ev. greenfee online.
  • Ta inte i hand.
  • Håll avstånd till dina medspelare och nästa boll vid kö på banan.

Christian Jakobsson

Klubbdirektör