Nyhetsbrev nr. 25 2020

Idag, den 7 oktober, fyller vår kära golfklubb 90 år!

Detta borde självklart firas med en klang och jubelföreställning, men tyvärr har faktorer utanför vår kontroll påverkat våra liv detta jubileumsår. Det bästa firandet av golfklubben sker dock genom att den nyttjas av våra medlemmar och det är min tro att grundarna hade varit mäkta stolta om de vetat hur mycket golf som spelades på våra banor år 2020.

Personligen känner jag stor tacksamhet över att ett fåtal personer, för längesedan, tog initiativ till något som skulle ha så stor positiv påverkan på mitt liv och många andras. De 50 personerna som den 7 oktober 1930 antecknades som medlemmar vet nog inte vad de startade men de hade nog gärna velat spela golf på våra fina banor i Tylösand.

Vill ni läsa mer om Halmstad Golfklubb tillblivelse och tidiga utveckling rekommenderar jag verkligen Bengt-Anders Holms text i vårens klubblad. Klicka här för att komma till artikeln som återfinns på sidan 8.

Höstgolf

Efter en underbar september har nu oktober anlänt och det brukar också betyda osäkrare väderförhållanden. Stora regnmängder har nu fallit över Tylösand de senaste två helgerna och ska man tro prognoserna så verkar denna vecka inte bli bättre. Självklart påverkar detta vår spelupplevelse och dessutom påverkar det skötseln av banorna.

Därför går vi nu upp i klipphöjd på nästan samtliga ytor för att gräset ska få möjlighet att återhämta sig innan vintern och ge det bra förutsättningar för nästa säsong. Under hösten kommer vi fortsätta att göra åtgärder för att förbättra våra banor. Det innebär bland annat dressning av fairways och tees, luftningsåtgärder, trädplantering och gallring.

Förhållandena är annorlunda på hösten och då krävs verkligen er hjälp. Se till att lägga tillbaka uppslagen torv och stampa till, så får gräset möjlighet att läka ihop innan vintern. Det är fullt möjligt att inte bara laga sitt eget nedslagsmärke på green utan ta gärna några till. Hittar du inte ditt eget eller har du missat green – laga minst ett på green så känns det lite bättre.

Jubileumsgolfen

Den 10 oktober spelas jubileumsgolfen på den gamla banan. Detta innebär att båda banorna är stängda hela dagen eftersom den gamla banan består av nio hål på Södra banan och nio hål på Norra banan. Tävlingen blev snabbt fulltecknad och tyvärr kan vi inte erbjuda fler platser eftersom solen går ner redan kl. 18.19 på lördag.

Christian Jakobsson, Klubbdirektör