Nyhetsbrev nr. 26 2020

Detta blir en golfsäsong som kommer gå till historien på många sätt. Det är också lätt att ett sådant här år glömma vissa saker. Bland annat fick vi till denna säsong ett nytt världshandicapsystem och trots många barnsjukdomar så verkar de flesta rätt nöjda när spelet nu lider mot sitt slut för de flesta av oss. Många har väldigt många fler rundor registrerade i handicapsystemet och det har förhoppningsvis lett till att ert handicap mer anpassat till er spelstandard. Själv har jag i år registrerat resultat från 8 golfrundor men hoppas att det ska bli fler nästa år samt att handicapet då ska röra sig i rätt riktning.

Årsmöte i Halmstad Golfklubb

Den 29 november kl. 14.00 kommer årsmöte i Halmstad Golfklubb hållas. På grund av Coronapandemins påverkan på vårt samhälle och med hänvisning till smittorisken kommer årsmötet hållas i digital form. Kallelse med anmälan till mötet kommer att skickas ut separat men spara gärna datumet.

Banorna

Nu har vi passerat mitten av höstmånaden oktober och då brukar vädret bli allt mer ostadigt. Antal ljusa timmar blir också få och antalet dagar där utomhusaktivitet är rimligt brukar minska kraftigt. Allt detta innebär att vi också börjar förberedda oss för att stänga Norra banan. I år är det planerat att ske den 2 november men om vädret skulle bli mycket sämre kommer vi stänga tidigare.

Södra banan håller på att förbereddas för vinterspel. Provisoriska greener klipps upp och provisoriska tees ställs ut. Väderleken kommer avgöra när dessa tas i bruk liksom fairwaymattor.

Fram till dess önskar jag att alla spelare gör en insats för att laga nedslagsmärken och återplacera torv. Vi vill ju alla ha bra golfbanor även 2021.

Söndagen den 25 oktober är sista dagen för vår tidbokning. Från och med den 26 oktober gäller bollränna vid spel på någon av våra banor.

Frost

I fredags fick vi den första frosten i Tylösand och det innebär att banorna är stängda. Detta sker eftersom gräset är mycket känsligt och bestående skador kan uppkomma. På Halmstad Golfklubb gäller att starttider som är bokade under perioden banorna är stängda för frost anses förverkade. Vi försöker utnyttja spontantiderna för att till exempel tillresande ska kunna komma ut på banorna.

Restaurangen

Vi kommer hålla öppet vår restaurang som vanligt oktober ut och servera lunch måndag till fredag ända fram till jul. Helgerna i november kommer vi att servera en trevlig soppbuffé med hembakat bröd samt god ost.

Missa inte heller gåsmiddagen den 6 november och våra julluncher med start den 4 december. Dessutom förenklar vi gärna ert nyårsfirande med vår Sylvestersupé.