Årets första tävling - Vårflaggan

I alldeles utmärkt golfväder och på en alldeles utmärkt Södra banan avgjordes Vårflaggan - årets första tävling. Flaggtävling därför att man placerar en blågul svenska flagga på den plats där bollen ligger när man använt alla "sina" slag på banan, dvs banans par plus eget spelhcp.

En glad vinnarskara från Vårflaggans avslutning.

En glad vinnarskara från Vårflaggans avslutning.

Spelar man riktigt bra har man slag över när arton hål är avslutade och detta år var det tre som klarade av det eldprovet - alla i A-klassen.
I år var tävlingen lite extra kryddad. Alla damer spelade från orange tee och alla herrar från röd. För många en ovan tee och därmed ytterligare en utmaning. Att skifta tee innebär oftast att de gamla vanliga 18 hålen blir helt annorlunda och nya.
Med andra ord en trevlig spelform och därför lite synd att det inte var så många som ställde upp trots att det var fritt spel för de som deltog i Röjardagen.
Särskilt trevligt blev det också längst upp i de två klasserna. Junioren Tim Petterson tog hem A-klassen genom att placera sista slaget en liten bit från hål på 19:e hålet medan senioren (plus) Thor Johansson tog hem sin B-klass med en boll några decimeter från flagg på 18:e hålet.

Anders Bengtsson, Tävlingsledare

Kommentarer