MoreGolf Mastercard Tour / Halmstad Challenge by Padelpitch 2021

MoreGolf Mastercard Tour, en undertour till Challenge Tour, kommer i sommar till Halmstad för första gången! Tävlingsdatum är 22-24 juni, med pro-am måndagen den 21 juni.

MoreGolf Mastercard Tour är högsta nivån för professionella herrgolfspelare i Norden innan de tar steget ut i övriga Europa. Där spelar främst den nordiska eliten men även andra européer för att utvecklas och spela sig vidare ut till de högre tourerna.

– Det finns endast en halv tävling i Sverige, Scandinavian Mixed, för herrar på European Tour-nivån. Och det finns sedan 2018 inte en enda Challengetourtävling, vilket gör det extremt svårt för en ung satsande herrspelare att ta sig ut på någon av dessa tourer, säger initiativtagaren Lasse Svensson.

– Vi väckte därför idén att arrangera en Challengetourtävling. Tyvärr lyckades vi inte få till de ekonomiska förutsättningarna för att genomföra ett sådant arrangemang. Då föddes i stället tanken på en tävling på undertouren Nordic League. Touren består av 15 tävlingar mellan maj och oktober och gör besök i Sverige, Norge och Finland. Tillsammans med danska systertouren Ecco Tour bildas ett tävlingsprogram med 27 tävlingar, där de fem bästa spelarna efter säsongens slut tilldelas spelrättigheter på europeiska Challenge Tour.

Halmstadtävlingen viktig

Mycket står på spel när touren kommer till Halmstad Golfklubb. Halmstad Challenge är den elfte tävlingen på programmet och den sista innan spelarna rankas om inför resterande delen av säsongen. 

Tävlingen blir en fin möjlighet för klubbens herr- och juniorelitspelare att mäta sig med Sverigeeliten på egna hemma banan som ett led i den fortsatta utvecklingen.

Klara för tävlingen är Marcus Svensson, som gör sin tredje säsong på denna tour, och Elvis Emanuelsson, som i höstas lyckades kvala in till årets upplaga av Moregolf Mastercard Tour. 

Tack vare klubbens arrangörskap finns wild cards till förfogande för satsande elitspelare, vilket gör att vi kommer att få se minst sex spelare från HGK till start. 

Tävlingen möjliggörs tack vare HGK:s sponsorer i Nätverket, som under många år har bidragit till att unga spelare får förutsättningar att utveckla sin golf.

Ger inspiration

– Halmstad Golfklubb har alltid varit spelplatsen för stora tävlingar och det är viktigt för en idrottsförening som vår, säger klubbdirektören Christian Jakobsson. 

- Juniorerna behöver inspiration för att fortsätta strävandet mot att bli så bra de kan.

– Större tävlingar har också positiv påverkan på våra banor eftersom de putsas lite extra och vår banpersonal får möjlighet att göra det lilla extra. Det ska bli kul att välkomna Sveriges bästa herrar till Tylösand! Vi ska göra vårt bästa för att de ska få en härlig tävling. 

– Vi kommer att behöva ett mindre antal funktionärer, framför allt starters, till tävlingen.

Tournament director för tävlingen är vår egen Håkan Wedin och tävlingsledare är Linda Nevrén.